Dr. Zeynep Akyüz

Klinik Psikolog

 

Lise eğitimini Samsun’da tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2009 yılında dereceyle mezun olmuştur. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’na bağlı kurumlar, Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Ruh Sağlığı Hastanesi’nde görev yaptıktan sonra çalışma hayatına üniversitede araştırma görevlisi olarak devam etmiştir. Klinik psikoloji alanındaki yüksek lisans ve doktora derecesini Dokuz Eylül Üniversitesi’nden almıştır. Doktora tezi, Türkiye'de bağımlılıkla mücadelede en önemli kuruluşlardan biri olan Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından desteklenmiştir. Multipl sklerozda bilişsel bozukluğun disiplinler arası bir bakış açısıyla ele alındığı MS Araştırmaları Grubu ile TÜBİTAK destekli Boşanma Sonrası Destek çalışma grubunun üyesidir. Uluslararası indeksli dergilerde yayınlarının yanı sıra ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda sunulmuş bildirileri de bulunmaktadır.

Çeşitli toplumsal travmatik olaylarda (Soma Maden Faciası, İzmir Adliyesi saldırısı, Ege Denizi Depremi ve 6 Şubat Depremleri) Türk Psikologlar Derneği (TPD) çatısı altında gönüllü olarak travma çalışmalarına katkı sunmuştur. 2021-2024 yılları arasında TPD’ nin genel başkan yardımcılığını yürütmüştür.

Psikolog olarak çalıştığı süre içerisinde alkol ve madde bağımlılığının tedavisine yönelik Sigara, Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Programı (SAMBA), Bağımlılık, Danışma, Arındırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde (AMATEM) görev alacak personel eğitimi ve alkollü araç kullanımı nedeniyle ehliyetine el konulan sürücülere yönelik Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) gibi eğitimler almıştır. Doktora eğitimi sırasında Bilişsel Davranışçı Terapi ve Şema Terapi eğitimleri almış, aynı zamanda International Society of Schema Therapy (ISST) olaylı Şema Terapi Eğitimi, Avrupa Onaylı Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme (EMDR) eğitimlerini, Türk Psikologlar Derneği tarafından düzenlenen Travmada De-Briefing, Travma Yaşantısı Sonrası Onarıcı/Koruyucu Yapılandırılmış Grup Çalışması Programı ve Travmada Yas Eğitimlerini tamamlamıştır.

Halen Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikoloji Bölümünde akademik çalışmalarına devam etmektedir. Çalışma alanları arasında madde ile ilişkili bozukluklar, davranışsal bağımlılıklar, travma, boşanma, duygudurum bozuklukları, kaygı bozuklukları ve obsesif kompulsif bozukluk yer almaktadır.

 

Üyesi Olduğu Bilimsel Dernekler

-Multipl Skleroz Araştırmaları Derneği

- Oyun Terapileri Derneği