Çocuk Testleri Eğitimi
EĞİTİMİN AMACI: Çocuk testlerini uygulamada ve değerlendirmede yeterlilik kazanmak
EĞİTİMİN TANITIMI:
CATELL 2-A ZEKÂ TESTİ: 7 yaş 6 ay ile lise dönemi çocuklara uygulanan zekâ testidir.
• CATELL 3-A ZEKÂ TESTİ: Üniversite öğrenimi almış bireylere uygulanan zekâ testidir. • GESSEL GELİŞİM FİGÜRLERİ TESTİ: 2- 6 yaş arası çocukların görsel motor ve algı gelişiminin değerlendirildiği bir gelişim testidir.
• GOODENOUGH HARRIS BİR İNSAN ÇİZ TESTİ: Çocuğun çizdiği insan resmi ile zekâsının tespit edilebildiği, özel bir çeşit zeka testidir.
• PEABODY RESİM KELİME EŞLEŞTİRME TESTİ: 2-11 yaş arası çocukların alıcı dil yaşının tespit edilebildiği, konuşma bozukluğu ve sözel ifadeye ışık tutan, resim kelime eşleştirme testidir.
• METROPOLITAN OKUL OLGUNLUĞU TESTİ: 5 yaş 6 ay ile 6 yaş 0 ay arasındaki çocuklara uygulanabilen, çocuğun ilkokula başlamaya hazır olup olmadığını ölçen bir okul olgunluk testidir.
• FROSTIG GELİŞİMSEL-GÖRSEL ALGI TESTİ: Çocukların görsel algılarını değerlendirmeye yardımcı olan bir algı testidir. 5 yaş 6 ay ile 6 yaş 0 ay arasındaki çocuklar başta olmak üzere uygulanabilen, çocuğun ilkokula başlamaya hazır olup olmadığını da ölçen bir okul olgunluk testidir. • BENTON GÖRSEL BELLEK TESTİ: 8 yaş üzeri bireylere uygulanabilen, bireyin dikkat, algı ve bellek durumuna dair bilgi verebilen, dikkat eksikliğinin tespit edilebildiği bir dikkat ve algı testidir.
• AGTE ANKARA GELİŞİM TARAMA ENVANTERİ: 0-6 yaş çocukların gelişimini değerlendiren, gelişimin normal mi yoksa yaşıtlarına göre geri mi olduğuna cevap verebilen bir gelişim testidir.
• PORTEUS LABİRENTLERİ TESTİ: Çocuk ve yetişkinlere uygulanan zekanın özel bir şeklini ölçen, kullanımı yaygın bir zeka testidir.
• BENDER GESTALT GÖRSEL MOTOR ALGILAMA TESTİ: Bu test, çocuklarda görsel motor işlevini görmek için gelişimsel bir test olarak kullanılarak hem yetişkin, hem de çocuklarda geriliği, regresyonu, fonksiyon kaybını ve organik beyin hasarlarını saptamaya ve özellikle regresyon vak’alarında da kişilik sapmalarını bulmaya ışık tutmaktadır.
EĞİTİM PROGRAMININ UYGULANMASI (Hafta sonu 2 gün):
1-2 Aralık 2018
Eğitimin süresi 10 saattir.
Eğitim Günü Cumartesi-Pazar
Eğitim Saatleri 10:00 – 16:00 (1 saat yemek arası)
Eğitim Ücreti:
Öğrenci: 500 TL + KDV
Mezun: 600 TL + KDV (Materyal ücrete dâhildir.)
Eğitim Katılımcıları:
Ruh sağlığı hizmeti sunan profesyoneller.
(Psikolog, Psikolojik Danışman, Çocuk Gelişimi Vb)
(3.sınıf, 4.sınıf ve mezun)
Eğitim Sonunda Verilecek Belge:
Sertifika (Çatı Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Onaylı)
Adres: Çatı Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Güzelyalı Mahallesi 3055.Sokak No:3 Atakum/SAMSUN
Eğitimde katılımcılara teorik bilgiyle birlikte uygulama örnekleri sunulacak ve farklı raporlama örnekleri gösterilecektir. Teorik bölüm sonrasında her bir katılımcı en az 2 çocuğa uygulama yaparak, hem uygulamasını hem de raporunu sunacaktır. Uygulamalar gönderildikten sonra belgeler katılımcılara verilecektir.
Eğitimci: UZM. PSK. ÇAĞLA TUĞBA SELVEROĞLU
Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden (Burslu) fakülte 3.sü olarak lisans derecesini almıştır. Warsaw School of Social Psychology’de (SWPS) bir dönem eğitim görmüştür. Maltepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Master Programını (Burslu) derece ile bitirmiştir (Tez Konusu: “7-10 Yaş Arasındaki Hafif Düzeyde Zihinsel Geriliği Olan Çocuklarda Sözel Zekâ, Anne-Baba Tutumları ve Davranışsal Dinamikler Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi”dir). MBH International’da Eğitim Sorumlusu olarak görev yapmıştır. Kısa bir süre özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çalışmıştır. Çapa Tıp Fakültesi Psikoloji Laboratuarında 2 yıl süreyle Volonter olarak çalışmıştır; bu süre zarfında Çapa’da Rorschach ve Objektif Testler Eğitimi almıştır. 2009-2014 yılları arasında Türkiye Hastanesi'nde çalışmıştır. 2013-2016 öğretim yılları arasında Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü'nde parttime öğretim görevlisi olarak ders vermiştir. Prof. Dr. Mehmet Sungur’dan aldığı “Depresyon ve Anksiyete Bozukluklarında Kognitif Davranışçı Terapi Eğitimi”ni tamamlamıştır. Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ten “Çocuk ve Ergenlik Dönemi Ruh Sağlığı Eğitimi” ni, Doç. Dr. Osman Sabuncuoğlu’ndan “Çocuk ve Ergen Psikopatolojisi Eğitimi”ni ve Uzm. Dan. Psk. Filiz Çetin’den Çocuk Merkezli Oyun Terapisi Eğitimini almıştır. Yard. Doç. Dr. Nevin Dölek’ten “Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi” ni tamamlamıştır. Aynı zamanda Doç. Dr. Hanna Nita Scherler ile “Gestalt Eğitimi” nin ikinci yılına ve Ekip Norma Razon’dan aldığı (Reyhana Seedat) “Oyun Terapisi Terapist Sertifika Eğitim Programı” (150 saat) eğitimini tamamlamıştır. 2006 yılından beri Psikolojik Danışmanlık Merkezlerinde Çocuk Psikoloğu olarak çalışmaktadır. Özellikle çocuklara objektif ve projektif testler uygulamakta, çocuk danışmanlığı yapmaktadır.
"İş ve Özel Yaşama Psikolojik Bakışlar” (Epsilon, 2008) isimli kitapta “Uyku ve Uyku Bozuklukları Bağlamında Performans ve Motivasyon” isimli bölümü, “Okul Öncesi Çocuk Ve…” (Nobel, 2011) isimli kitapta “Okul Öncesi Çocuk ve Öğrenme Güçlüğü” isimli bölümü, "Erken Çocukluk Dönemine Derinlemesine Bir Bakış” (Kök, 2012) isimli kitapta “Okulöncesi’nde Psikolog Olmak” isimli bölümü, “Hayatımız İletişim” (Hayat, 2012) isimli kitapta “Gençlerle İletişim” isimli bölümü yer almıştır. "Çocuk Kumandalı Ebeveynler" (Cinius, 2016) adlı kendisine ait kitabı yayınlanmıştır.
2013 yılında hayalini gerçekleştirerek Adım Psikoloji Dil ve Konuşma Merkezi’ni kurmuştur. Halen Adım Psikoloji'de çocuklarla çalışmakta ve Türkiye'nin çeşitli illerinde Çocuk Testleri Eğitimi ile Çocuk Odaklı Danışmanlık Becerileri Eğitimi vermektedir.
Uzm. Psk. Çağla Tuğba Dörtluoğlu Selveroğlu
(http://www.adimdanismanlik.com/ekibimiz/%C3%A7a%C4%9Fla-tu%C4%9Fbaselvero%C4%9Flu-dortluo%C4%9Flu)
Eğitmenden önceden eğitim alanların yorumları için:
https://www.tavsiyeediyorum.com/psikolog_15638_caglatugba_selveroglu.htm